close

15:29
Спілкувалися педпрацівники ЗП(ПТ)О, які здійснюють підготовку водіїв авто, мототранспортних засобів

21 травня 2021 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-секцію викладачів та майстрів виробничого навчання водінню з професії «Водій авто-, мототранспортних засобів» закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з теми «Фактори розвитку професійної компетентності педагогічних працівників. Стратегія безпеки руху» (з використанням платформи Google Meet).

Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Лагутіна Валентина Володимирівна у своїй доповіді розкрила питання щодо особистісного та професійного розвитку професійної компетентності педагогічних працівників, які здійснюють підготовку водіїв авто-, мототранспортних засобів. Ознайомила учасників з методами та засобами навчання як основою продуктивності освітнього процесу при підготовці водіїв автотранспортних засобів. Зосередила увагу педагогів на основних недоліках, проблемах, результатах і перевагах упровадження дистанційного навчання, мобільності педагогів.

До участі в заході долучився Ягода Андрій Сергійович, спеціаліст відділу організації реєстраційної діяльності та допуску водіїв до керування транспортними засобами регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Миколаївській області (філія ГСЦ МВС), який ознайомив присутніх зі змінами, внесеними до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску до керування транспортними засобами, порядком підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та атестації закладів освіти (у рамках дотримання нормативної складової Постанови Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 року № 121 та Порядку державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та атестації закладів освіти).

Матяш Ілля Валерійович, голова секції, викладач Єланецького професійного аграрного ліцею, ознайомив учасників заходу з Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2020 р. N 1360-р «Про схвалення Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року». Акцентував увагу учасників заходу на внесені зміни Постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2021 року № 152 до «Правил дорожнього руху», які було викладено у вигляді порівняльної таблиці, що містить редакцію відповідних змін.

Ілля Валерійович презентував розроблений власний сайт, представив матеріали предмета «Правила дорожнього руху», розміщені на ньому, закликав усіх бажаючих долучатися до наповнення сайту інформацією та використовувати електронний контент під час підготовки й проведення уроків.

Когляк Олег Володимирович, викладач Маринівського професійного аграрного ліцею, презентував свій досвід формування професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників на уроках предмета «Правила дорожнього руху». Ознайомив учасників з методами роботи, надав покликання на розроблені за допомогою платформи Learningapps.org вправи, ментальні дошки (для створення причино-наслідкового зв'язку, а саме дана початкова дія (рух автомобіля) і кінцева дія (зупинка, стоянка, поворот, тощо)). Рекомендував для складання завдань та тестів вебсервіс Google classroom.

Мороз Олександр Іванович, майстер виробничого навчання Врадіївської філії Маринівського професійного аграрного ліцею, презентував досвід реалізації методів професійно-практичної підготовки для оптимально ефективного формування професійних навичок безпечного водіння автотранспортного засобу.

Олександр Іванович надав практичні поради щодо критеріїв вибору методів навчання, акцентував увагу учасників на використанні методу словесного інструктування, навів приклад аналізу виробничих ситуацій, показу трудових дій майстром виробничого навчання; звернув увагу на психологічну атмосферу заняття, підвів підсумок проведеного уроку практичного водіння, за допомогою покликання поділився «лайфаками від Івановича», які розмістив на власному сайті.

Учасники заходу відзначили цінність та актуальність отриманої інформації, висловили бажання частіше зустрічатися й спілкуватися з приводу питань, що виникають, разом знаходити шляхи їх вирішення, ділитися досвідом.

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює щиру подяку всім учасникам онлайн-засідання за професійний підхід до підготовки змісту матеріалів, презентованих під час засідання.

Лагутіна Валентина Володимирівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 226 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0