close

09:31
Спілкувалися практичні психологи та соціальні педагоги ЗП(ПТ)О Миколаївської області

Із метою ознайомлення працівників психологічної служби закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області та аналізу шкідливого впливу медіаресурсів на формування особистості підлітка, а саме, небезпек, які можуть чатувати на здобувачів освіти у мережі Інтернет, 16 жовтня 2020 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області було проведено вебінар «Медіаграмотність здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти як засіб профілактики кібербулінгу, секстингу та торгівлі людьми».

До участі у онлайн-заході долучилися педагогічні працівники Миколаївського коледжу транспортної інфраструктури Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна: викладач суспільно-економічних дисциплін Олена Петрівна Петруня та практичний психолог Ірина Анатоліївна Чабаненко. У своїй доповіді Олена Петрівна окреслила головні завдання медіаосвіти, ознайомила присутніх із формами ризику у інтернет-середовищі та запропонувала засоби «медіагігієни».
Ірина Анатоліївна розповіла слухачам про важливість медіаграмотності для кожного пересічного громадянина, а особливо, для підлітків. Провела онлайн-тест «Білборд», який дав змогу учасникам власноруч переконатися у важливості конфіденційності щодо поширення приватної інформації та ознайомила присутніх з найбільшими ризиками онлайн-спілкування, такими як секстинг, онлайн-грумінг і сексторшен, зазначивши причини виникнення цих явищ та надавши алгоритм дій для тих, хто потрапив у зазначені ситуації. Доповідачем також було надано поради працівникам психологічної служби щодо профілактики кібербулінгу та секстингу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.
Учасники обласного заходу відзначили змістовність, високу актуальність та цінність наданої інформації.
Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області оголошує подяку Олені Петрівні Петруні та Ірині Анатоліївні Чабаненко за участь у вебінарі, надання матеріалів для використання у роботі працівникам психологічної служби закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 219 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0