close

22:54
Спілкувалися викладачі предметів гуманітарного напряму ЗП(ПТ)О області

Серед основних напрямів освітньої діяльності викладачів української мови і літератури, зарубіжної літератури є формування мовленнєвої компетентності здобувачів освіти, національної ідентичності та патріотизму.

З метою обміну досвідом із зазначеного питання, обговорення сучасних підходів організації та проведення уроку 26 жовтня 2023 року спілкувалися викладачі української мови і літератури, зарубіжної літератури закладів професійної (професійно-технічної) освіти області у ході спільного онлайн-засідання обласних методичних секцій, організованого Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

Учасники детально розглянули нормативно-методичне забезпечення викладання предметів «Українська мова» та «Українська література», «Зарубіжна література»; ознайомилися з досвідом колег щодо застосування методів формування мовленнєвої компетентності, інноваційних та інтерактивних технологій і креативних завдань, які сприяють розвитку комунікації; обговорили креативні ідеї та пропозиції щодо осучаснення навчальних занять; визначили місце і роль національно-патріотичного виховання на уроках; поділилися думками щодо шляхів формування громадянської компетенції здобувачів освіти, виховання патріотизму та національної ідентичності на уроках та в позаурочній діяльності.

Викладачі декламували вірші своїх учнів, зачитували твори патріотичного спрямування, демонстрували презентації та інші проєкти, створені їхніми підопічними.

Жодна доповідь не залишила байдужими учасників засідання. Колеги висловлювали вдячність за надані поради, рекомендації, активно реагували та коментували виступи інших.

За результатами засідання учасниками прийняте рішення про активізацію спілкування викладачів у чатах мобільного застосунку Viber, створених головами обласних методичних комісій.

Щиро дякуємо спікерам за піднесену атмосферу засідання!

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 54 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0