close

11:13
Спілкувалися заступники директорів з навчально-методичної роботи, методисти ЗП(ПТ)О Миколаївщини

07 жовтня 2021 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено семінар заступників директорів з навчально-методичної роботи, методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області «Моніторингова діяльність як інструмент управління якістю освіти. Проєктування пріоритетних напрямків в організації методичної роботи».

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації завдань заходу Шаповалова Наталія, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, зосередила увагу на основних завданнях професійної (професійно-технічної) освіти у 2021-2022 навчальному році та особливостях роботи керівників методичної служби в частині роботи з педагогічними працівниками, наголосивши на необхідності забезпечення умов для удосконалення ресурсних можливостей кожного педагогічного працівника щодо опанування новими компетентностями, необхідними для проєктування й створення якісного електронного освітнього контенту та застосування технічних можливостей різних платформ для реалізації повноформатного режиму освіти при організації двох форм навчання та дієвої комунікації всіх учасників освітнього процесу в обмежених карантинних умовах, передумовою для чого є осмислена самоорганізація та самоосвіта.

Коваль Наталя, заступник директора з навчально-методичної роботи Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, акцентувала увагу на сучасних освітніх середовищах і проблемах професійної самореалізації педагогів. Поділилася досвідом роботи щодо формування позитивного іміджу сучасного закладу професійної (професійно-технічної) освіти (за результатами апробації проєкту орієнтовних критеріїв індикаторів та інструментарію для самооцінювання освітніх і управлінських процесів, організованої Державною службою якості освіти України).

Мосієнко Тетяна, заступник директора з навчально-методичної роботи Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг, ознайомила учасників заходу з досвідом, проблемами та перспективами застосування системного підходу до проведення моніторингових досліджень як механізму управління якістю освіти, провела екскурсію сторінками віртуального методичного кабінету закладу.

Методисти Свіденко Тетяна (Єланецький професійний аграрний ліцей), Драгомощенко Оксана (Надбузький професійний аграрний ліцей), Косяковська Ольга (Березнегуватський професійний ліцей) поділилися досвідом роботи та власним методичним підходом до проєктування пріоритетних напрямків в організації методичної роботи за результатами моніторингу індивідуальних освітніх траєкторій професійного зростання педагогів.

Обговорено результати ЗНО-2021 та комплексні заходи щодо підвищення якості освітніх послуг в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, нормативні документи Міністерства освіти і науки України та методичні рекомендації НМЦ ПТО у Миколаївській області щодо організації освітнього процесу у поточному навчальному році.

Учасники семінару відзначили високий рівень творчої роботи методичних служб Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг щодо створення сучасного освітнього середовища, цінність та актуальність отриманої інформації та додаткових матеріалів.

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює подяку всім учасникам заходу за активну участь в обговоренні актуальних питань організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 205 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0