close

20:01
Старші майстри ЗП(ПТ)О Миколаївщини продовжують навчання

Навчально-методичний центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області продовжується проведення навчального курсу «Комплексний підхід до діяльності старшого майстра», розпочатого у 2023 році. Третє онлайн-заняття відбулося 25 січня 2024 року за модулем 1 «Управлінська діяльність старшого майстра» з реалізацією напряму «Планування виробничого навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».

Обласний захід реалізовано в дистанційному форматі (синхронний режим) з використанням можливостей платформи Zoom.

Освітня діяльність учасників заходу на постійній основі здійснюється з використанням можливостей платформи Google у вебсервісі Google class, заздалегідь організованого для всіх учасників.

Під час обласного заходу проаналізовано стан та рівень виконання старшими майстрами завдань навчального курсу, окреслених в практикумі № 1 за напрямом «Нормативно-правове підґрунтя діяльності старшого майстра» та в практикумі № 2 за напрямом «Планування діяльності старшого майстра».

У ході третього онлайн-заняття опрацьовано вимоги до розробки основних навчально-методичних документів з планування виробничого навчання. Учасниками курсу розглянуто вимоги щодо розроблення освітньої програми відповідно до вимог держаних освітніх стандартів, визначення змісту виробничого навчання відповідно до компетентностей, погодинного розподілу навчального матеріалу. Акцентовано увагу на особливостях складання робочої навчальної програми з професійно-практичної підготовки (виробниче навчання), переліку навчально-виробничих робіт (з урахуванням підходів до визначення норм часу, проєктування технологічної та технічної документації).

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 44 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0