close

09:38
STEM-навчання ‒ це вдале поєднання креативності та технічних знань

Ми всі живемо у не зовсім "лінійному" світі, кожна секунда нашого життя пересікається з різними дисциплінами. Тому останнім часом у освітньому просторі України набирає обертів тренд STEM-освіти.

Чим же STEM-освіта відрізняється від традиційної? Як зробити навчальні програми більше STEM-орієнтованими? Яким чином зацікавити учня, щоб він став не споживачем, а замовником знань? Як підготувати педагога, щоб він був справжнім агентом змін освітньої реформи, своєрідним наставником, людиною, що допомагає пояснити, як використовувати потенціал кожної технології для власної користі й користі суспільства.

Такі проблеми обговорювали 25 жовтня 2023 року заступники директорів з навчально-методичної роботи та методисти закладів професійної (професійно-технічної) освіти на обласному семінарі «Навчально-методичне забезпечення розвитку професійної освіти в умовах нових технологічних і економічних викликів. Впровадження елементів STEM-освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти: від викликів до можливостей».

Учасники заходу зазначали, що інструменти STEM урізноманітнять навчальний процес та унаочнять знання, тим самим зробивши їх більш доступними для розуміння та запам’ятовування, надавали поради щодо прийомів та методів забезпечення повноцінної соціально-психологічної адаптації здобувачів освіти у період воєнного стану через використання неординарних підходів у навчанні, сприяння креативності та самостійності, відходу від стандартних систем оцінювання за відтворені знання, залучення мотивованих та зацікавлених учнів до роботи в STEM-лабораторіях.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 52 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0