close

18:04
Сучасне освітнє середовище: нові виклики та сучасні рішення при підготовці кваліфікованих робітників з професій сфери послуг

Саме за цією темою 23 лютого 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій сфери послуг.

З метою реалізації завдань засідання методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Лагутіна Валентина Володимирівна розкрила питання щодо особливостей створення освітнього середовища, яке характеризується обсягом освітніх послуг, їхньою якістю, інтенсивністю освітньої інформації. Акцентувала увагу учасників на таких питаннях: функціонування освітнього середовища на принципах взаємодії різних освітніх систем, народжених певною культурою; сучасна модель педагога, що передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатись, бути в постійному творчому пошуку; професійний саморозвиток та основні компоненти самоосвітньої діяльності педагогів.

Балашова Наталія Володимирівна, голова обласної методичної секції, викладач державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну», ознайомила учасників заходу з напрямками моди та трендами весна-літо 2023 в перукарському мистецтві. Презентувала сучасні жіночі зачіски та чоловічі стрижки. Ознайомила присутніх із сучасними технологіями фарбування волосся, новими поглядами на їх відтінки.

З метою обміну досвідом, визначення рівня ефективності діяльності, оцінювання професійної майстерності педагогів, що атестуються, заслухано творчі звіти таких педагогічних працівників ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну»:

Жулай Любов Іванівну, майстра виробничого навчання, за темою «Презентація навчальних електронних матеріалів для підготовки здобувачів освіти з професії "Перукар (перукар-модельєр)»;

Ковальчук Юлію Василівну, майстра виробничого навчання, за темою «Створення та використання електронних освітніх ресурсів з професій «Перукар (перукар-модельєр). Візажист».

Любов Іванівна та Юлія Василівна презентували розроблені персональні сайти з професій «Перукар (перукар-модельєр)», «Візажист». Ознайомили присутніх з перевагами та перспективами використання ІКТ в освітньому процесі, розробленим електронним контентом. Юлія Василівна продемонструвала діаграму ефективності застосування персонального сайту, як в офлайн навчанні, так і під час дистанційного чи змішаного навчання.

З метою підкріплення теоретичного підґрунтя практичною складовою Дяченко Інна Григорівна, викладач, майстер виробничого навчання Новоодеського професійного аграрного ліцею провела майстер-клас за темою «Оздоровлення волосся в сучасних умовах. Топ-5 салонних процедур для волосся». Акцентувала увагу присутніх на вплив негативних факторів на волосся взимку; захворюваннях волосся; раціоні харчування як основному джерелі надходження вітамінів для здорового росту волосся. Надала рекомендації щодо лікування волосся в домашніх умовах, його збереження.

З метою реалізації зворотного зв’язку проведено круглий стіл з проблемних питань засідання секції та рефлексію – висновки стали підґрунтям для оцінювання результативності проведеного заходу, є інструментарієм для визначення пріоритетних напрямків діяльності та подальшого планування роботи обласної методичної секції.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань та відповідей.

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює щиру подяку всім педагогам – спікерам за професійний підхід до підготовки змісту матеріалів, презентованих під час засідання.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Валентина Лагутіна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 81 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0