close

14:11
Сучасні методи навчання обговорили педпрацівники ЗП(ПТ)О області

07 травня 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведене засідання методичної секції педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій бухгалтерського профілю, за темою «Сучасні методи навчання як засіб розвитку професійних та ключових компетентностей здобувачів освіти».

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації завдань заходу Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, проаналізувала сучасні підходи до оновлення змісту професійної (професійно-технічної) освіти шляхом упровадження інноваційних педагогічних технологій.

Старинець Наталя Володимирівна, викладач Вознесенського професійного ліцею, поінформувала колег про інноваційний підхід до організації та проведення лабораторно-практичних робіт з предмету «Бухгалтерський облік» за допомогою мережевих технологій та додатків Google-диску, продемонструвала його структуру, зміст та наповнення.

Власним досвідом підготовки до уроків з предмету «Бухгалтерський облік», використання ігрових та інтерактивних методів навчання поділилася Гордієнко Аліна Василівна, викладач Єланецького професійного аграрного ліцею. Вона продемонструвала розробку уроку, створену за допомогою платформи Ourboox.

Як застосовує платформу Padlet для організації освітньої діяльності на прикладі бінарного уроку з теми «Основні виробничі фонди» поділилася Підвисоцька Ольга Василівна, викладач Кривоозерського професійного аграрного ліцею. Вона презентувала власну Методичну скарбничку викладача, яку використовує для підготовки та проведення уроків теоретичного навчання.

Подобєд Світлана Анатоліївна, майстер виробничого навчання Казанківського професійного аграрного ліцею, продемонструвала освітні онлайн інструменти, які розробила, використовуючи цифрові застосунки LearningApps, MindMeister, український освітній онлайн-портал для вчителів «На Урок», Wordart.com, розповіла про функціональні можливості компактної бухгалтерської програми «Простий облік».

Досвідом використання тренінгових технологій навчання на прикладі роботи навчально-тренувальної фірми (НТФ) «Інгул»» (як діюче підприємство ТОВ «Інгул») поділилася Галата Надія Олексіївна, майстер виробничого навчання Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва.

Наприкінці заходу учасники секції отримали поради від практичного психолога Новоодеського професійного аграрного ліцею Первиної Лесі Сергіївни як стабілізуватися під час війни та підтримати свою стресостійкість, виконали декілька балансувальних вправ.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області вдячний усім спікерам за представлений досвід.

Панченя Наталя Юріївна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 131 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 5.0/1