close

10:05
Сучасні методи викладання іноземної мови, їх роль у становленні успішної особистості обговорили викладачі ЗП(ПТ)О

Сучасна успішна людина – це особа, яка володіє хоча б однією іноземною мовою. Завдання педагога – усіляко сприяти формуванню та розвитку таких компетентностей у здобувачів освіти.

З метою обміну досвідом застосування сучасних методів викладання іноземної мови 19 жовтня 2023 року спілкувалися викладачі іноземної мови закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) Миколаївської області у ході онлайн-засідання обласної методичної секції, організованої Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

Обласний захід реалізовано в дистанційному форматі (синхронний режим) з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

Спікери поділилися з колегами своїми «секретами» організації освітнього процесу; дієвими методами, формами, технологіями, що застосовують у ході уроку та в позаурочний час; інтернет ресурсами та лайфхаками, які допомагають в опануванні мовою.

Зацікавленість викликала розповідь про шляхи формування комунікативної компетентності, з якими ознайомилася Севостьянова Анжеліка, викладач Миколаївського професійного суднобудівного ліцею, у ході стажування в Німеччині.

Сучасні діти дуже активні, їм цікавий активний спосіб набуття знань та вмінь. Крім того вони є візуалами, ‒ зазначила Резніченко Ольга, викладач Новоодеського професійного коледжу, і запропонувала колегам застосовувати у своїй діяльності квест-технологію. Порадила ресурс, який допоможе навчитися розробляти веб-квести.

Нагадала про роль іноземної мови у формуванні Hard та Soft Skills та поділилася досвідом використання сучасних методів викладання іноземної мови саме з метою формування та розвитку зазначених навичок у здобувачів освіти викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва Вікторія Шаргородська.

Викладачі обговорили рекомендації Міністерства освіти і науки України, поділилися власним баченням складових успіху в опануванні мовами.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 58 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0