close

21:01
Сучасні методики та технології навчання обговорювали викладачі математики ЗП(ПТ)О

20 жовтня 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів математики закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з теми «Цифровий простір педагога. Сучасні технології навчання та методи їх використання в освітньому процесі».

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації завдань заходу Дячковська Людмила Кирилівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, зупинилася на методичних рекомендаціях щодо викладання предметів природничо-математичного напряму у 2022/2023 навчальному році у ЗП(ПТ)О області, акцентувавши увагу на чинній нормативній базі в частині планування, організації та, безпосередньо, процесу викладання математики, орієнтованого на реалізацію змістової компоненти навчальних програм, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 23.10.2017 № 1407.

До обговорення основоположних складових теми засідання та оптимальних шляхів організації освітнього процесу в умовах дії воєнного стану, спрямованих на реалізацію норм Державного стандарту повної загальної середньої освіти, змісту Типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти ІІІ ступеня та, відповідно, змістовного наповнення навчальних програм, долучилися педагогічні працівники ЗП(ПТ)О області.

Досвідом організації дистанційної форми навчання у Вознесенському професійному аграрному ліцеї та особливостями проведення уроків природничо-математичного циклу з використанням дистанційних технологій поділилася Табунщик Тетяна Сергіївна.

Про інтерактив в онлайні: сервіси для опитувань та тестувань (Google форми, Vseosvita, Mentimeter, Kahoot та інші) розповіла Климентьєва Лариса Миколаївна, викладач Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг.

Кривіцька Наталія Миколаївна, викладач Арбузинського професійного аграрного ліцею, представила особливості застосування сервісу Genially для створення інтерактивного контенту; надала практичні поради щодо застосування GeoGebra на уроках геометрії.

Створення хмари слів, віртуальна дошка Lino It, інфографіка, інтерактивний плакат, інтелект-карти – це способи візуалізації навчального матеріалу, що запропонувала до розгляду викладач Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг Вірдо Олена Юріївна.

Красовська Віра Леонідівна, викладач Новоодеського професійного аграрного ліцею, розповіла про скрайбінг як сучасну форму візуалізації навчального матеріалу, етапи створення власного скрайбінгу та познайомила з інтернет-інструментами та сервісами для його розробки.

Досвідом застосування інноваційного підходу до здійснення систематизації освітнього контенту шляхом використання ресурсних можливостей програмного забезпечення та хмарних сервісів Google поділилася Петрова Людмила Михайлівна, методист Вознесенського професійного ліцею.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 106 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0