close

20:43
Тримаймо стрій єдності в освітньому просторі України заради майбутнього!

15 червня 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-семінар-нараду заступників директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з навчально-методичної роботи, методистів з актуальних питань закінчення навчального року, проведення профорієнтаційної роботи та планування перспективних напрямків діяльності на наступний навчальний рік

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації завдань заходу Шаповалова Наталія Віталіївна, директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, зосередила увагу присутніх на передумовах та основних компонентах забезпечення якості освітнього процесу в ЗП(ПТ)О області в умовах воєнного стану.

Савчук Ірина Вікторівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, зупинилася на організаційно-методичних складових підготовки ЗП(ПТ)О до нового навчального року та окреслила складові комплексно-системного підходу в організації корпоративного менеджменту на етапі планування перспективних напрямів діяльності ЗП(ПТ)О як ключової передумови реалізації структурних компонентів внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Досвідом підготовки випускників до участі у національному мультипредметному тесті відповідно до вимог нормативної бази поділилася Коваль Наталя В’ячеславівна, заступник директора з навчально-методичної роботи вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва. Наталя В’ячеславівна анонсувала результати роботи педагогічного колективу закладу з упровадження електронних освітніх ресурсів корпоративного пакету Google – G Suite та електронного журналу і щоденника Atoms.

З актуальними питаннями підвищення кваліфікації керівних та педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та інших суб’єктів надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації ознайомили Куликова Тетяна Олександрівна та Дячковська Людмила Кирилівна, методисти НМЦ ПТО у Миколаївській області.

Учасникам заходу надано методичні поради щодо організації роботи профорієнтаційного напрямку як невід’ємної складової функціонування закладу освіти (Лагутіна Валентина Володимирівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області).

Матвійчук Катерина Олександрівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, проаналізувала підсумки проведення атестації керівних та педагогічних працівників ЗП(ПТ)О області у 2022 році.

Практичний психолог Новоодеського професійного аграрного ліцею Первина Леся Сергіївна ознайомила учасників заходу з механізмами регуляції процесів подолання психологічного стресу, методами самодіагоностики емоційного виснаження, надала практичні поради щодо саморегуляції кризових емоційних станів та підтримки стресостійкості в умовах війни, презентувала пам’ятку «ЯК ВБЕРЕГТИ СВОЄ ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я».

Обговорено нововведення в чинному законодавстві щодо нормативно-правового забезпечення діяльності ЗП(ПТ)О та методичні рекомендації НМЦ ПТО у Миколаївській області щодо організації освітнього процесу під час дії воєнного стану.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Людмила Дячковська, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 175 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0