close

09:46
Удосконалюємо роботу щодо професійної орієнтації учнівської молоді

З метою підвищення інформаційної та професійної компетентності педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області в частині використання сучасних форм і методів популяризації робітничих професій, забезпечення психолого-педагогічного супроводу впровадження інструментарію, спрямованого на удосконалення методики проведення роботи профорієнтаційного напрямку Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено семінар-тренінг для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області, що залучаються до профорієнтаційної роботи в закладах загальної середньої освіти серед учнівської молоді 8-11 класів.

Проведенню заходу передувала кропітка робота, проведена НМЦ ПТО у Миколаївській області. Зокрема, створена робоча група з розроблення проєктів програм тренінгів з проведення профорієнтаційної роботи в закладах загальної середньої освіти серед учнівської молоді 8-11 класів, склад якої затверджено наказом департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації від 27.11.2019 № 606 «Про удосконалення профорієнтаційної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області». Визначені напрями роботи членів зазначеної групи. Запрошені до участі в семінарі-тренінгу представники закладів вищої освіти, служби зайнятості.

Організатори заручилися підтримкою керівників управлінь, відділів освіти міських, районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад щодо визначення пілотних для проведення профорієнтаційних тренінгів з учнями 8-11 класів підпорядкованих їм закладів загальної середньої освіти та сприяння в організації в них відповідної роботи протягом 09-13 грудня 2019 року.

Члени робочої групи Дідик Ольга Савелівна та Рожко Ганна Володимирівна, практичні психологи Надбузького професійного аграрного ліцею і Державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» відповідно, розробили проєкти програм профорієнтаційних тренінгів для педагогічних працівників – відповідальних за проведення профорієнтаційних тренінгів та учнів 8-11 класів.

03 грудня відбулося засідання робочої групи, у ході якого обговорено запропоновані проєкти програм тренінгів, порядок денний семінару-тренінгу.

05 грудня 2019 року Миколаївський професійний машинобудівний ліцей гостинно зустрічав учасників семінару-тренінгу – 28 педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, а саме: заступників директорів ЗП(ПТ)О з навчально-виховної роботи, працівників психологічної служби, викладачів, майстрів виробничого навчання.

Протягом заходу присутні ознайомилися з правилами і вимогами організації та проведення тренінгу, навчалися працювати із запропонованими програмами профорієнтаційних тренінгів, ознайомилися з методичним забезпеченням профорієнтаційної роботи, розробленим працівниками служби зайнятості.

Учасники заходу поділилися власним досвідом роботи щодо особливостей планування, організації та проведення профорієнтаційної роботи.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області висловлює щиро подяку Дідик Ользі Савелівні та Рожко Ганні Володимирівні, практичним психологам Надбузького професійного аграрного ліцею і Державного навчального закладу «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну» відповідно, за розроблені програми тренінгів та навчання педагогів їх проведенню; Русановій Наталії Григорівні, начальнику відділу організації профорієнтації Миколаївського обласного центру зайнятості, та Опанасенко Людмилі Анатоліївні, викладачу Центру соціально-психологічної підтримки, професійного розвитку та сприяння працевлаштуванню Чорноморського національного університету імені Петра Могили, за участь у зазначеному заході, надані матеріали; Матвійчуку Олександру Анатолійовичу, директору, й адміністрації Миколаївського професійного машинобудівного ліцею за створення сприятливої для роботи атмосфери.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 516 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 3.0/2