close

09:12
Узагальнено перелік навчального контенту від цифрової платформи професійної освіти «Cвіт професій»

НМЦ ПТО у Миколаївській області нагадує, що Інститутом професійних кваліфікацій створено Цифрову платформу професійної освіти «Світ професій», на якій систематично розміщуються різноманітні освітні матеріали, зокрема авторські навчальні матеріали, призначені для супроводу освітнього процесу та забезпечення професійного навчання, професійної орієнтації, свідомого вибору професії, успішного професійного навчання й кар’єрного зростання.

Цифрова платформа професійної освіти «Світ професій» (далі – Платформа) функціонує вже рік (презентована 06 грудня 2022 року).

Оновлення навчального контенту на Платформі відбувається щотижня (інформують в розділі «Новини»).

Серед авторського навчального контенту, розміщеного на Платформі, є навчальні матеріали, розроблені зокрема й педагогічними працівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області, серед яких Блідар Аліна Анатоліївна (Врадіївська філія Маринівського професійного аграрного ліцею), Ємченко Наталія Олександрівна, Губарь Ольга Олегівна (ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну»).

Для зручності користування НМЦ ПТО у Миколаївській області узагальнено перелік навчального контенту – Дайджест оновлення Цифрової платформи професійної освіти «Світ професій» за 2023 рік (станом на 25.12.2023), який можна завантажити за покликанням https://docs.google.com/document/d/1GoWU4c1QMFy2AO5sWtzvrF8YWstab5OB.

Рекомендуємо ознайомитися з напрацюваннями колег.

Долучайтеся до спільноти однодумців та користуйтеся авторським навчальним контентом, розміщеним на Платформі, з дотриманням принципів академічної доброчесності!

ПАМ’ЯТАЄМО! ДОСВІД КОЖНОГО ЦІННИЙ ТА ГІДНИЙ УВАГИ!

Важливо! Передумовою використання авторського навчального контенту є дотримання етичних принципів та визначених законом правил щодо академічної доброчесності (дотримання норм Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII (із змінами), а саме пункту 1, 2 статті 42 «Академічна доброчесність» розділу V забезпечення якості освіти в частині дотримання академічної доброчесності педагогічними, науково-педагогічними та науковими працівниками).

Примітка!

ЦИФРОВА ПЛАТФОРМА ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ «СВІТ ПРОФЕСІЙ» (http://svitprof.org.ua/)

ІНСТИТУТ ПРОФЕСІЙНИХ КВАЛІФІКАЦІЙ (https://www.ipq.org.ua/)

«Світ професій™» – це сучасна онлайн Платформа різноманітних освітніх матеріалів для забезпечення професійного навчання, для професійної орієнтації, свідомого вибору професії, успішного професійного навчання та кар’єрного зростання.

«Світ професій» допоможе інтеграції освіти України в сучасну європейську професійну освіту шляхом надання можливості всім зацікавленим особам ознайомитись з навчальними матеріалами по всім робітничим професіям, підготовка за якими здійснюється у закладах професійної освіти України, зібраними в єдиному форматі на єдиній платформі.

На Платформі максимально зібрані як доступні в Україні підручники, навчальні посібники, відео курси за окремими дисциплінами, так і різноманітні адаптовані європейські курси професійної освіти.

Платформа – це цифровий світ, де всі зацікавлені у виборі професії, її зміні чи підвищенню кваліфікації знайдуть своє професійне майбутнє.

Користувачі Платформи зможуть:

● ознайомитися з переліком професій для успішного оволодіння якими в бібліотеці є навчальні матеріали;

● ознайомитись з актуальними нормативними документами з професійної освіти в Україні;

● переглянути картку професії: опис професії, державні стандарти освіти, професійні стандарти, кваліфікаційні характеристики, освітні програми, електронні підручники та навчальні посібники; відеоролики та інші матеріали, зібрані на єдиній платформі у стандартизованих форматах;

● користуючись абонементом ознайомитися з актуальною інформацією про професію (працевлаштування, тенденції професійного розвитку, заробітна плата та т.і); нормативними документами; навчальними планами, освітніми програмами, електронними підручниками та навчальними посібниками; навчальними відео роликами та інші матеріалами, зібраними на єдиній платформі.

«Світ професій» допоможе не лише отримати первинну професійну кваліфікацію, а й підтримувати її впродовж всього життя.

Для старшокласників та їх батьків зібрано на Платформі всі навчальні матеріали, посібники і відео з кожної із професій, за якими здійснюється підготовка в Україні.

Дорослим, які прагнуть змінити свою професію, Платформа допоможе зорієнтуватися у виборі саме своєї професії з усього їх розмаїття.

Викладачі та майстри виробничого навчання зможуть ознайомитися з сучасними навчальними матеріалами, відеоресурсами, зокрема інших країн, обмінюватися між собою досвідом і професійними здобутками.

Наявний контент систематизовано з кожної професії з врахуванням вимог Міністерства освіти та науки України до освітнього процесу.

Коментар від команди організаторів цифрової платформи професійної освіти «Світ професій» – «Ми дякуємо авторам за сучасні навчальні матеріали і запрошуємо педагогів до подальшої співпраці з Платформою «Світ професій». Оновлення Платформи «Світ професій» продовжується. Процедура додавання навчальних матеріалів на Платформу детально описана в розділі «Питання та відповіді» Платформи.

Команда «Світ професій» зацікавлена в залученні педагогічних працівників закладів освіти всіх рівнів до підготовки та розміщенні авторських навчальних матеріалів за ліцензованими професіями на Платформі, мотивуючи їх до нових творчих пошуків задля підняття престижу професійної освіти в Україні.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 49 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0