close

09:22
В online режимі проведено чергове засідання навчально-методичної Ради

Координація науково та навчально-методичної роботи в Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Миколаївській області, прогнозування розвитку та оновлення змісту і форм організації навчально-виробничого процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти регіону – пріоритетні завдання Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області).

Саме з метою реалізації завдань НМЦ ПТО у Миколаївській області та пошуку оптимальних шляхів щодо удосконалення методичної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти області 17 березня 2020 року відбулося чергове засідання навчально-методичної Ради при Навчально-методичному центрі професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – Рада).

Порядком денним засідання Ради було передбачено розгляд таких питань:

1. Про здійснення науково-методичної діяльності в міжатестаційний період Жук Людмили Іванівни, викладача Миколаївського професійного ліцею сфери послуг, яка атестується на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню «викладач-методист».

2. Про проблеми методичного менеджменту та шляхи їх розв’язання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти (Вознесенський професійний ліцей).

3. Про тематику друкованих науково-, навчально-методичних матеріалів.

4. Інше

До участі в засіданні долучилися члени Ради з числа працівників НМЦ ПТО у Миколаївській області та представників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, а саме:

• Шаповалова Н. В., директор НМЦ ПТО у Миколаївській області, голова Ради;

• Савчук І. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, секретар Ради;

члени Ради:

• Василін В. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Дячковська Л. К., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Куликова Т. О., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Лагутіна В. В., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Ромашевська Г. А., методист НМЦ ПТО у Миколаївській області;

• Коваль Н. В., заступник директора Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва з навчально-методичної роботи (в online режимі);

• Баранюк Т. О., методист Казанківського професійного аграрного ліцею (в online режимі).

З першого питання порядку денного у якості доповідача заслухано Жук Людмилу Іванівну, викладача Миколаївського професійного ліцею сфери послуг, яка атестується на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню «викладач-методист», та Пересунько Оксану Вікторівну, методиста Миколаївського професійного ліцею сфери послуг.

З першого питання порядку денного УХВАЛИЛИ:

1. Визнати досвід роботи таким, що відповідає вимогам пункту 5.2. Типового положення про атестацію педагогічних працівників та схвалити матеріали досвіду роботи Жук Людмили Іванівни, викладача Миколаївського професійного ліцею сфери послуг, яка претендує на атестацію на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню «викладач-методист» за результатами аналізу здійснення науково-методичної діяльності в міжатестаційний період.

2. Рекомендувати атестаційній комісії III рівня атестувати Жук Людмилу Іванівну, викладача Миколаївського професійного ліцею сфери послу, на відповідність раніше присвоєному педагогічному званню «викладач-методист».

3. Рекомендувати застосовувати інтернет-ресурси, хмарні технології та ресурсні можливості програмного забезпечення в організації освітнього процесу з метою забезпечення якісної взаємодії між учасниками освітнього процесу ЗП(ПТ)О.

4. Створити власний блог з метою забезпечення технічної можливості для поширення досвіду роботи Жук Людмили Іванівни, викладача Миколаївського професійного ліцею сфери послуг, серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

5. Переглянути підхід до оформлення власних навчальних та методичних матеріалів (застосовувати електронну форму). Для цього необхідно опанувати ресурсні можливості програмного забезпечення, а при вживанні термінів дотримуватися Положення про електронні освітні ресурси, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 01.10.2012 № 1060 «Про затвердження Положення про електронні освітні ресурси».

6. Рекомендувати Жук Людмилі Іванівні, викладачу Миколаївського професійного ліцею сфери послуг, взяти участь у засіданні методичного об’єднання голів методичних комісій класних керівників та вихователів гуртожитку закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з теми «Формування здоров’язберігаючих компетенцій в учнівської молоді» з метою презентації власного досвіду роботи (листопад, база Миколаївського професійного ліцею).

З другого питання порядку денного виступили члени Ради з числа методистів НМЦ ПТО у Миколаївській області з метою окреслення шляхів реалізації змістової складової при здійсненні методичної роботи (методичного менеджменту) у Вознесенському професійному ліцеї (без присутності методиста Вознесенського професійного ліцею у зв’язку з хворобою та, відповідно, перебуванням на лікарняному).

За результатами аналізу, здійсненого методистами НМЦ ПТО у Миколаївській області, прийнято колегіальне рішення членами Ради щодо визнання стану планування, організації та здійснення методичної роботи (методичного менеджменту) у Вознесенському професійному ліцеї в частині забезпечення результативності якості освіти на належному рівні.

З другого питання порядку денного УХВАЛИЛИ:

1. Вважати методичну роботу у Вознесенському професійному ліцеї в частині забезпечення результативності якості освіти на належному рівні.

З третього питання порядку денного УХВАЛИЛИ:

1. Посилити роботу методичних служб закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з напрямку підготовки матеріалів викладачів та майстрів виробничого навчання, які надаються для публікації в обласному інформаційно-методичному журналі «Професіонал» (відповідно до вимог НМЦ ПТО у Миколаївській області).

З четвертого питання порядку денного виступили члени Ради з числа методистів НМЦ ПТО у Миколаївській області з метою обговорення можливих варіантів рекомендацій щодо організації освітнього процесу в період карантину для ЗП(ПТ)О області.

Необхідність розроблення рекомендацій виникла у зв’язку з призупиненням з 12 березня по 03 квітня 2020 року на всій території України освітнього процесу у закладах освіти.

Підстава: виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та наказу Міністерства освіти і науки України від 16.03.2020 № 406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19» .

З четвертого питання порядку денного УХВАЛИЛИ:

1. Схвалити рекомендації щодо організації освітнього процесу в умовах карантину в період з 12 березня по 03 квітня 2020 року та поширити серед закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 422 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0