close

16:22
Відбулося засідання викладачів математики ЗП(ПТ)О області

19 жовтня 2021 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів математики закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з теми «Оновлення методики викладання математики з використанням нових інноваційних технологій. Вплив інформаційних технологій на результативність вивчення математики. Методика використання технологій вітагенного навчання при викладанні математики».

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

Методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Людмила Дячковська зосередила увагу присутніх на особливостях викладання математики у 2021-2022 навчальному році, познайомила з результатами моніторингу проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році, розповіла про імплементацію основних положень постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників», розкрила теорію вітагенного навчання, яке ґрунтується на актуалізації життєвого досвіду здобувачів освіти.

Досвідом роботи та власним методичним підходом до використання технологій вітагенного навчання при викладанні математики поділилися Лавренюк Тетяна (Маринівський професійний аграрний ліцей) та Полозенко Тетяна (ПТУ №17 смт Братське).

Про підходи до реалізації методів евристичного навчання розповіла викладач Миколаївського професійного промислового ліцею Петращук Олена.

Конотопцева Лілія, викладач Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва, познайомила з методами та прийомами школи Ейдотехніки, перевагами використання моделі «Перевернутий клас», провела консультацію з покроковим показом методики використання онлайн-дошки Padlet.

Учасники заходу активно обмінювалися досвідом використання інформаційних технологій при організації змішаного та дистанційного навчання в асинхронному та синхронному режимах.

Вірдо Олена та Климентьєва Лариса, викладачі Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг, презентували збірник «Реалізація наскрізних змістових ліній при розв’язуванні задач з математики», розроблений за участі викладачів професійних (професійно-технічних) закладів Миколаївщини.

Обговорено нормативні документи Міністерства освіти і науки України та методичні рекомендації НМЦ ПТО у Миколаївській області щодо організації освітнього процесу.

Для реалізації зворотного зв’язку проведено рефлексію. Висновки стали підґрунтям для оцінювання результативності проведеного заходу та інструментарієм для визначення пріоритетних напрямків діяльності й подальшого планування роботи обласної секції.

Викладачі відзначили високий рівень творчої роботи педагогів при підготовці до проведення обласного заходу, цінність та актуальність отриманої інформації та додаткових матеріалів.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 208 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0