close

20:37
Відбувся випуск слухачів короткострокових курсів для здобуття часткових професійних кваліфікацій у рамках Програми ООН

Забезпечення регіонального ринку праці робітничими кадрами із сучасними компетенціями та навичками є стратегічною ціллю системи професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області, а особливо сьогодні, враховуючи всі виклики воєнного часу та нагальну потребу в кваліфікованих кадрах. Тому доводиться шукати нові підходи підготовки кадрів, як один із ефективних – це отримання часткових професійних компетенцій. Розвиток цього напрямку дасть змогу залучити до навчання доросле населення, розвивати та удосконалювати їхні знання, вміння і навички у конкретному виді діяльності.

Вперше в Миколаївській області за сприяння Програми розвитку ООН в Україні в межах Програми з відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу з 24 липня 2023 року проводяться короткострокові курси для здобуття часткових професійних кваліфікацій у Казанківському професійному аграрному ліцеї (професія – «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва») та Вищому професійному училищі № 21 м. Миколаєва (з напрямків «Вебдизайн», «Адміністрування комп’ютерних мереж», «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж»).

Метою курсів є забезпечення підтримки у навчанні конкретним професійним компетентностям у різних сферах усіх бажаючих: здобувачів освіти, викладачів, а також осіб працездатного віку, які бажають пройти перепідготовку або підвищити кваліфікацію.

За результатами слухачі курсів двох закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївщини отримали вміння та навички з професій, що є затребуваними на ринку праці, та матимуть змогу працевлаштуватися на такі підприємства: ДП «Укрхімтрансаміак», ТОВ «Миколаївський хлібзавод № 1», ТОВ «Агро-Юг-Сервіс», ТОВ «Комелектронпром», КП «Миколаївська обласна друкарня», група компаній «Агроф’южн», ТОВ «Торгова Миколаївська електротехнічна компанія».

Перший досвід показав, що співпраця з ПРООН з організації навчання частковим кваліфікаціям є дієвою та перспективною, тому сподіваємося на продовження взаємодії. Згідно із запитами роботодавців та актуальними потребами регіонального ринку праці заклади професійної (професійно-технічної) освіти готові працювати з дорослим населенням з метою підвищення їхньої конкурентоздатності на ринку праці.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 69 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0