close

10:59
Впровадження реформи професійно-технічної освіти

12 -13 червня у Львові відбулася конференція на тему «Впровадження реформи професійно-технічної освіти»

Понад 50 учасників з усієї України зібралися, щоб обговорити практичні кроки на шляху реформування професійно-технічної освіти в Україні.

Дмитро Завгородній, заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації під час онлайн включення презентував учасникам стратегічний план розвитку професійної освіти.

Про новації у національній системі кваліфікацій та «Європейський Рік навичок» розповів Юрій Баланюк, Голова національного агентства кваліфікацій, який доєднався до конференції онлайн.

В ході дискусії щодо функціонування закладів професійної (професійно-технічної) освіти під час війни Ірина Шумік, генеральний директор директорату професійної освіти МОН, Олексій Ситник, експерт Команди підтримки реформ МОН та Павло Хобзей, освітній експерт обговорили з представниками регіонів питання щодо закінчення поточного навчального року та підготовки до 2023/2024 навчального року; вступної кампанії; електронного кабінету вступника та провадження EMIS. Ще мова йшла про призначення директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та передачі майна таких закладів з державної до комунальної власності. Також було розглянуть результати моніторингу впровадження рекомендацій, наданих під час стратегічних сесій у регіонах.

Олексій Ситник та Анна Бондар, експерти Команди підтримки реформ МОН розповіли про розвиток цифрових освітніх інструментів, таких як платформа «Професійна освіта онлайн», мобільні застосунки та електронні підручники.

Василь Кашевський, консультант Фонду міжнародної солідарності від програми EU4Skills під час свого включення презентував онлайн ресурс «Карта професій».

Про створення, діяльність центрів кар’єри та кар’єрне консультування в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, а також про розвиток підприємницьких навичок у здобувачів професійної освіти поінформувала Вікторія Джус, начальник відділу взаємодії з соціальними партнерами та регіональними органами виконавчої влади директорату професійної освіти.

Програма EU4Skills фінансується ЄС і державами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією, має на меті підтримку впровадження реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програма імплементується GIZ та іншими установами країн-партнерів в рамках спів-фінансування.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 74 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0