close

14:26
З приводу організації освітнього процесу в ЗП(ПТ)О з урахуванням оновлення змісту професійного навчання та осучаснення виробничих технологій

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) 30 жовтня 2020 року було проведене онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій громадського харчування та ресторанного сервісу (далі – ЗП(ПТ)О), з теми «Оновлення змісту професійного навчання в умовах розвитку сучасних виробничих технологій».

Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Матвійчук Катерина Олександрівна озвучила певні моменти організації освітнього процесу в ЗП(ПТ)О з урахуванням оновлення змісту професійного навчання та осучаснення виробничих технологій, наголосила на важливості формування у здобувачів освіти комплексу «м’яких» компетентностей.

Педагогічні працівники Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг представили власний досвід організації освітнього процесу підготовки кваліфікованих робітників з професій «Кондитер», «Пекар» згідно з оновленими стандартами професійної (професійно-технічної) освіти. Викладач Гавриленко Наталя Валеріївна доповіла про суттєві зміни між державним стандартом професійно-технічної освіти та стандартом професійної (професійно-технічної) освіти, розробленого на компетентнісній основі. Викладач Щербань Оксана Анатоліївна та майстер виробничого навчання Каськів Олена Володимирівна розповіли про роботу, здійснену ними щодо осучаснення змісту професійної підготовки з урахуванням запитів роботодавців та потреб сьогодення.

З власним досвідом використання дистанційних технологій та електронних засобів навчання на різних етапах підготовки кваліфікованих робітників ознайомили колег педагогічні працівники Надбузького професійного аграрного ліцею: викладач Алієва Галина Володимирівна, майстер виробничого навчання Осанадзе Оксана Іванівна, викладач Катрушенко Валентина Степанівна та методист Драгомощенко Оксана Володимирівна. Доповідачі продемонстрували навчальні стенди, які використовують під час дистанційного навчання, поділилися посиланнями на онлайн-платформи.

Майстер виробничого навчання Миколаївського професійного промислового ліцею Шаповалова Любов Олександрівна ознайомила присутніх із досвідом створення та застосування навчальних відеофільмів під час змішаного і дистанційного навчання, можливостями різноманітних комп’ютерних програм для створення медіа контенту.

Ахундова Анна Валеріївна, заступник директора із навчально-виробничої роботи, презентувала досвід роботи Миколаївського професійного ліцею торгівлі та ресторанного сервісу щодо організації підготовки робітничих кадрів з професії «Кондитер» з числа осіб з особливими освітніми потребами, адже педагогічні працівники зазначеного освітнього закладу мають великий досвід роботи з такими учнями (з 2002 року).

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 311 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0