close

22:50
Заступники директорів ЗП(ПТ)О ділилися досвідом

Одним із пріоритетних напрямів діяльності закладу освіти є створення безпечних і комфортних умов для надання освітніх послуг. Нині цей фактор став визначальним в організації навчання здобувачів освіти.

З метою обговорення, аналізу та обміну досвідом з питань безпекової ситуації Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведений онлайн-семінар заступників директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з навчально-виховної роботи з теми «Створення рівних, належних і безпечних умов здобуття освіти, організація безпечного освітнього середовища в закладах професійної (професійно-технічної) освіти».

Учасниками заходу окреслено особливості проєктування освітнього середовища закладу освіти, спрямованого на створення рівних, належних і безпечних умов здобуття освіти, організацію безпечного освітнього середовища як актуального питання сьогодення.

Представники адміністрацій закладів професійної (професійно-технічної) освіти поділилися досвідом організації безпечного освітнього середовища в частині реалізації компоненти «фізична безпека» (Кривіцька Наталія Миколаївна, заступник директора Арбузинського професійного аграрного ліцею з навчально-виховної роботи), окреслили шляхи забезпечення інформаційної безпеки учасників освітнього процесу як складової створення безпечного освітнього середовища закладу освіти (Алфер’єва Тетяна Вікторівна, заступник директора Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва з навчально-виховної роботи).

Акцентовано на комплексному підході до організації освітнього процесу в частині забезпечення права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття професійної (професійно-технічної) освіти. Досвідом організації навчання здобувачів освіти з розумовими вадами поділився Спину Олексій Іванович, заступник директора Єланецького професійного аграрного ліцею з навчально-виховної роботи.

Учасники обговорили шляхи реалізації завдань, визначених Концепцією безпеки закладів освіти на 2023-2025 роки, та виконання рекомендацій Міністерства освіти і науки України щодо створення і забезпечення функціонування класів безпеки в закладах.

Учасники заходу відзначили цінність отриманої інформації, дякували спікерам за презентацію досвіду з теми онлайн-семінару.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 41 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0