close

22:30
Завершено навчання педагогів ЗП(ПТ)О області щодо застосування хромбуків в освітньому процесі

02 березня 2023 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведене четверте (заключне) онлайн-заняття обласної Школи формування компетентностей за напрямком «Застосування хромбуків (Chromebook) в освітньому процесі» для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області.

Четверте (заключне) онлайн-заняття проведено з теми «Узагальнення знань та навичок роботи з Chromebook» та реалізовано в дистанційному форматі (синхронний режим) з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

Традиційно на початку роботи організаторами здійснено детальний аналіз виконаного учасниками заходу домашнього завдання.

Згідно плану роботи четвертого (заключного) онлайн-заняття обласної Школи формування компетентностей за відповідним напрямком педагогів ознайомлено з особливостями й перевагами використання в освітньому процесі сучасного методу навчання, спрямованого на підвищення рівня сприйняття інформації здобувачами освіти, шляхом візуалізації узагальненого навчального матеріалу за допомогою інфографіки.

Учасники заходу виконали практичну роботу, що передбачала групову роботу з розробки пам'ятки для педагога «Використання хромбука в освітньому процесі» (далі – пам'ятка).

Реалізація очікуваних результатів від виконання практичної роботи стала можливою завдяки технічним можливостям платформи Google, а саме сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet, щодо поділу всіх учасників по групам, кожна з яких працювала над різними розділами пам'ятки, визначеними способом жеребкування, оформлення на віртуальній дошці Jamboard напрацьованого матеріалу кожною групою (в тому числі за допомогою інфографіки) та безпосередньо презентація напрацьованих розділів з подальшим узагальненням їх змісту в пам'ятку для педагога «Використання хромбука в освітньому процесі».

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей та інтерактивного панельного обговорення.

Заключний етап реалізації пріоритетного завдання та визначених очікуваних результатів обласної Школи формування компетентностей за відповідним напрямком передбачає роботу організаторів з перевірки й оцінювання якості виконаних домашніх завдань учасниками навчального курсу, визначення кількісних та якісних показників проведеного заходу та формування списків учасників, які за результатами 100% виконання домашніх завдань отримають сертифікат про підвищення кваліфікації обсягом 12 годин (суб’єкт освітньої діяльності з підвищення кваліфікації ‒ НМЦ ПТО у Миколаївській області).

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 77 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0