[ Викачати з сервера (77.0 Kb) ] | 16.04.2019, 09:21 |
Про підсумки проведення I і II етапів Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар Відповідно до підпункту 13 пункту 11, підпункту 20 пункту 6 Положення про департамент освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням Миколаївської обласної державної адміністрації від 21 червня 2018 року № 257-р, на виконання наказу департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації від 26.02.2019 № 83 «Про проведення І і ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар», зареєстрованого у Головному територіальному управлінні юстиції у Миколаївській області 04 березня 2019 року за номером 59/3344, та наказу департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації від 01.04.2019 № 208 «Про затвердження складу організаційного комітету та журі II (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар», з метою виявлення, розвитку, підтримки та стимулювання творчого самовдосконалення здібної учнівської молоді; отримання інструментарію для здійснення інформаційно-аналітичної та моніторингової діяльності в частині забезпечення якості професійної підготовки кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти у період з 18 березня по 04 квітня 2019 року проведено І і ІІ етапи Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар (далі – Конкурс) у два етапи, а саме: І етап проводився з 18 по 22 березня 2019 року на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області (далі – ЗП(ПТ)О), умови якого визначали освітні заклади в межах, визначених Умовами проведення Конкурсу; ІІ (обласний) етап відбувся 04 квітня 2019 року на базі Миколаївського професійного промислового ліцею. У ІІ (обласному) етапі Конкурсу взяли участь учні – переможці I етапу Конкурсу (далі – Учасники) з двадцяти ЗП(ПТ)О, у яких здійснюється відповідна професійна підготовка. Результати проведеного ІІ (обласного) етапу Конкурсу свідчать про достатній рівень знань та вмінь учнів. Під час виконання завдань практичного туру виявлені такі недоліки: учні припускались незначних порушень у послідовності технологічного процесу виготовлення складного гарніру для основної страви, незначних помилок в організації робочого місця; мало місце недотримання вимог виробничої санітарії. Членами журі зазначено, що окремими учасниками Конкурсу було нераціонально використано відведений умовами Конкурсу час на виконання завдань практичного туру. Отримані дані є підставою для глибокого аналізу стану викладання предметів професійно-теоретичної підготовки, які забезпечують теоретичне підґрунтя підготовки кваліфікованих робітників в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області, рівня професійно-практичної підготовки здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, їх готовності до майбутньої професійної діяльності. На підставі спільного рішення оргкомітету та журі ІІ (обласного) етапу Конкурсу НАКАЗУЮ: 1. Визнати переможцем та призерами ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар і нагородити дипломами департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації I, II та III ступенів таких учнів: дипломом I ступеня – Фученко Наталю, ученицю Миколаївського професійного промислового ліцею; дипломом II ступеня – Новохатько Анастасію, ученицю Снігурівського професійного ліцею; дипломом III ступеня – Криленко Євгена, учня Маринівського професійного аграрного ліцею; Романішину Юлію, ученицю Миколаївського професійного суднобудівного ліцею ім. Героя Радянського Союзу В.О. Гречишникова. 2. Нагородити дипломом департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації учасників ІІ (обласного) етапу Конкурсу: Прохорову Олену, ученицю Березнегуватського професійного ліцею; Артьомову Альону, ученицю Врадіївської філії Маринівського професійного аграрного ліцею; Сліпченко Карину, ученицю Єланецького професійного аграрного ліцею; Медвінську Анастасію, ученицю Арбузинського професійного аграрного ліцею; Нагая Дениса, учня Новоодеського професійного аграрного ліцею; Хавело Наталію, ученицю Миколаївського професійного ліцею торгівлі та ресторанного сервісу; Козеренко Світлану, ученицю Вознесенського професійного аграрного ліцею; Драган Аллу, ученицю Надбузького професійного аграрного ліцею; Боровика Миколу, учня Кривоозерського професійного аграрного ліцею; Лебедєву Наталію, ученицю Професійно-технічного училища №42; Бабачок Руслану, ученицю ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»; Удод Діану, ученицю Казанківського професійного аграрного ліцею; Шевченко Любов, ученицю Професійно-технічного училища №17; Петраш Світлану, ученицю філії Надбузького професійного аграрного ліцею; Шмаюн Тетяну, ученицю Миколаївського професійного ліцею будівництва та сфери послуг; Николюк Ірину, ученицю Вищого професійного училища суднобудування м. Миколаєва. 3. Нагородити грамотою департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації за високий рівень підготовки учениці до Конкурсу Діхтяренко Наталію Станіславівну, майстра виробничого навчання Миколаївського професійного промислового ліцею. 4. Нагородити грамотою департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації колектив Миколаївського професійного промислового ліцею (директор Гуревич Г. П.) за високий рівень організації й проведення ІІ (обласного) етапу Конкурсу. 5. Начальнику відділу науки, координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації Віннік Ю. О. порушити клопотання перед управлінням освіти Миколаївської міської ради щодо преміювання у розмірі одного посадового окладу в межах затвердженого фонду оплати праці на 2019 рік за високий рівень організації й проведення II (обласного) етапу Конкурсу Гуревич Г. П., директора Миколаївського професійного промислового ліцею. 6. Рекомендувати директору Миколаївського професійного промислового ліцею Гуревич Г. П. відзначити працівників підпорядкованого закладу, які були задіяні в організації та проведенні ІІ (обласного) етапу Конкурсу, і педагогічних працівників, які підготували переможця ІІ (обласного) етапу Конкурсу. 7. Директору Миколаївського професійного промислового ліцею Гуревич Г. П.: 1) забезпечити участь учениці Фученко Наталі у III етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар, що проводитиметься 27-28 травня 2019 року на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Дніпровський центр професійної освіти» (наказ Міністерства освіти і науки України від 03.04.2019 № 433 «Про організацію та проведення III етапу Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти у 2018-2019 навчальному році»); 2) призначити супроводжуючу особу і покласти на неї відповідальність за безпеку життя учня. 8. Директору Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Шаповаловій Н. В. (за узгодженням): 1) підготувати й надіслати до 18 квітня 2019 року до відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту професійної освіти Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України звіт про проведення ІІ (обласного) етапу Конкурсу та заявку на участь у III етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області з професії Кухар; 2) проаналізувати результати проведеного ІІ (обласного) етапу Конкурсу, обговорити їх на засіданнях обласної методичної секції педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій громадського харчування та ресторанного сервісу. 9. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації – начальника управління науки, координації діяльності вищої та професійно-технічної освіти і кадрового забезпечення Комісарову Л. О. | |
Категорія: Накази | | |
Переглядів: 418 | Завантажень: 7 |