close

23:40
Ділилися досвідом роботи голови методичних комісій

22 листопада 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання методичної секції голів методичних комісій закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області з професій сільськогосподарського, швейного профілів та сфери послуг, з теми «Використання новітніх технологій та педагогічних новацій як інструмент підвищення якості освіти».

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації завдань заходу Лагутіна Валентина Володимирівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, зупинилася на особливостях діяльності методичної комісії в частині впровадження педагогічних новацій та сучасних ІКТ в освітній процес підготовки кваліфікованих робітників.

Долучивши до процесу обговорення учасників заходу Матяш Ілля Валерійович, викладач Єланецького професійного аграрного ліцею, надав порівняльний аналіз новаційних освітніх інструментаріїв, що впливають на якість підготовки майбутніх кваліфікованих робітників.

До обговорення основоположних складових теми засідання та оптимальних шляхів проєктування змісту роботи методичної комісії професійної підготовки в умовах дії воєнного стану, спрямованої на використання новітніх технологій та, відповідно, реалізацію змістової компоненти освітніх стандартів, долучилися педагогічні працівники ЗП(ПТ)О області, які поділилися власним досвідом роботи з таких тем:

• «Застосування інтерактивних технологій навчання як засіб формування інтересу до пізнання у майбутніх кваліфікованих робітників» (Таранцова Ольга Петрівна, викладач Маринівського професійного аграрного ліцею);

• «Підвищення якості професійної підготовки конкурентоспроможного робітника шляхом застосування освітніх технологій» (Лактіонов Віктор Васильович, викладач Казанківського професійного аграрного ліцею);

• «Інформаційна графіка: цікаво, доступно, сучасно. Приклади, поради щодо використання інфографіки» (Поплужний Максим Миколайович, майстер виробничого навчання, викладач Врадіївської філії Маринівського професійного аграрного ліцею).

Психолого-педагогічний супровід заходу забезпечено шляхом залучення до роботи психолога-методиста Надбузького професійного аграрного ліцею Дідик Ольгу Савеліївну, яка провела психологічний практикум, орієнтований на практичні поради з самоорганізації в умовах воєнного стану «Які думки, емоції і стани не повинні лякати під час війни».

Присутніми обговорені певні положення Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, інші чинні нормативні акти та рекомендації Міністерства освіти і науки України.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 123 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0