close

07:24
Формування свідомого ставлення до навколишнього середовища та підготовка здобувачів освіти до вирішення екологічних проблем

Зміни клімату, деградація довкілля та необхідність у сталому розвитку стають дедалі актуальнішими викликами для сучасного світу. Наш особистий добробут і добробут усієї планети залежить від дарів Землі. Щоб зберегти живу силу природи, родючість і безпеку землі треба бути дружніми до довкілля. Проблеми екологічного природокористування, ощадного використання природних ресурсів, способи формування у здобувачів освіти ціннісних орієнтацій на збереження природи для сталого розвитку обговорювали 26 вересня 2024 року викладачі хімії, біології і екології закладів професійної (професійно-технічної) освіти на засіданні обласної методичної секції.

У ході зустрічі учасники окреслили дії щодо формування екологічної культури у здобувачів освіти через змістовне наповнення програм елементами, спрямованими на розвиток «зелених» компетентностей, формування «зелених» навичок, необхідних для життя та підтримки сталого ресурсоефективного суспільства.

Особлива увага була приділена раціональному поєднання різноманітних форм і методів вирішення проблеми формування екологічної компетентності, а саме: плануванню та реалізації навчальних екологічних проєктів, спрямованих на вирішення локальних екологічних проблем; використанню компетентнісно орієнтованих завдань, які інтегрують зміст різних освітніх галузей; залучення учнів до конкурсів, екоакцій, волонтерських проєктів, ініціатив з охорони природи.

Викладачі акцентували на важливості проведення комунікаційної кампанії щодо розширення соціокультурного компонента змісту освіти питаннями, пов’язаними з енергоефективністю й енергоетикетом, відповідальним споживанням, зокрема в побуті.

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює щиру подяку всім спікерам за професійний підхід до підготовки матеріалів та якісний візуалізований супровід виступів.

Зберігайте ресурси, зменшуйте відходи, обирайте стале споживання та надихайте інших на захист довкілля.

Разом до перемоги! Все буде Україна!!!

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 21 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0