close

20:33
Як організувати викладання хімії, біології і екології в умовах воєнного стану обговорювали викладачі Миколаївщини

28 вересня 2022 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів хімії, біології і екології закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області «Цифровий простір педагога. Сучасні технології навчання та методи їх використання в освітньому процесі».

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації завдань заходу Дячковська Людмила Кирилівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області, зупинилася на методичних рекомендаціях щодо викладання предметів природничо-математичного напряму у 2022/2023 навчальному році у ЗП(ПТ)О області, акцентувавши увагу на чинній нормативній базі щодо викладання хімії, біології і екології.

До обговорення основоположних складових теми засідання та оптимальних шляхів організації освітнього процесу в умовах дії воєнного стану, спрямованих на реалізацію норм Державного стандарту повної загальної середньої освіти, змісту Типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти ІІІ ступеня та, відповідно, змістовного наповнення навчальних програм, долучилися педагогічні працівники ЗП(ПТ)О області, які поділилися власним досвідом роботи.

Про особливості метапредметного навчання, форми, методи та прийоми, що застосовуються при здійсненні такого навчання на уроках біології і екології розповіла Герич Лариса Аркадіївна, викладач Надбузького професійного аграрного ліцею.

Викладач хімії, біології і екології Новоодеського професійного аграрного ліцею Юріна Ірина Миколаївна поділилася досвідом роботи з інтерактивними онлайн застосунками для організації змішаного та дистанційного навчання.

З методами візуалізації інформації при викладанні хімії учасників заходу познайомила Дейнека Олена Сергіївна, викладач Миколаївського професійного суднобудівного ліцею імені Героя Радянського Союзу В. О. Гречишникова.

Цвях Ольга Олександрівна, викладач Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, зацікавила досвідом застосування гейміфікації в освітньому процесі на уроках хімії, біології і екології.

Про кейс-метод як спосіб реалізації компетентнісного підходу у навчанні хімії, види кейсів розповідала Макада Вікторія Михайлівна, викладач ПТУ № 17, смт Братське.

Мостицька Валентина Миколаївна, викладач ПТУ № 42, зосередила увагу на застосуванні сторітелінгу – методу створення історії та передачі за її допомогою необхідної інформації з метою впливу на емоційну, мотиваційну, когнітивну сфери учня.

Обговорено нововведення в чинному законодавстві щодо нормативно-правового забезпечення діяльності ЗП(ПТ)О та методичні рекомендації НМЦ ПТО у Миколаївській області щодо організації освітнього процесу під час дії воєнного стану.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 132 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0