17:44 Педагоги-кондитери ЗП(ПТ)О області успішно завершили навчання | |
Протягом 19-22 травня 2025 року педагогічні працівники ЗП(ПТ)О області, які здійснюють підготовку кваліфікованих працівників з професії «Кондитер», долучилися до практичного навчання (наживо, м. Львів) з опанування технологічного процесу виготовлення складних, оригінальних, фірмових кондитерських виробів із застосуванням сучасних технологій та сировини (21 особа – Миколаївський професійний промисловий ліцей, ЗП(ПТ)О «Миколаївський центр професійної освіти», ЗП(ПТ)О «Новоодеський професійний коледж», Вознесенський, Єланецький, Казанківський та Кривоозерський ПАЛ). ![]() ![]() Навчання організовано за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки уряду Данії (представник – Валентина СМАЛЬ). ![]() ![]() Навчання проведено на базі навчально-практичного центру Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу. ![]() ![]() 1-й день навчання: практичний майстер-клас «Приготування тартів та чизкейків із застосуванням сучасних технологій» (викладач: Балущак Маріанна Ярославівна). 2-й день навчання: практичний майстер-клас «Приготування тістечок мусових та макарунів із сучасних інгредієнтів» (майстер виробничого навчання: Сас Ірина Геннадіївна). 3-й та 4-й день навчання: практичний майстер-клас «Приготування тортів на основі мусів та інших складників за сучасними технологіями (зовнішня обробка та оздоблення тортів)» (майстер виробничого навчання: Цюра Роман Васильович). ![]() ![]() За результатами навчання учасники опанували програму підвищення кваліфікації педагогічних працівників за модулем «Виготовлення складних, оригінальних, фірмових кондитерських виробів із застосуванням сучасних технологій та сировини» в обсязі (тривалість) 36 академічних годин та удосконалили/набули професійну компетентність (фаховий компонент) згідно з опанованими трудовими функціями та компетенціями щодо приготування складних кондитерських напівфабрикатів та виробів: • приготування тартів, чизкейків, кексів: тістові основи, наповнення із желейних, фруктових, горіхових мас, франжипану; композиційні складові; режими випікання, охолодження; • приготування оригінальних, фірмових тістечок із різних видів тіста: маси мусові, кремю, суфле; наповнення із ягідних, фруктових желейних мас; карамельні маси, шоколадні ганаші; композиційні поєднання, естетика оздоблення: маси для оздоблення поверхні, глазурі, велюр, кракелін, шоколадні прикраси; • приготування тортів на основі мусів із застосуванням сучасної сировини: ягідних, фруктових пюре, шоколадних, карамельних, горіхових паст; оригінальні тістові основи для торту; технологія вирівнювання поверхні торту; нанесення візерунків; виготовлення напівфабрикатів для оздоблення торту; композиційні та дизайнерські рішення. ![]() ![]() ![]() ![]() За результатами роботи протягом 4-х днів учасники опанували сучасні технології виготовлення, оброблення та оздоблення понад 32 видів різноманітних десертів. ![]() ![]() ![]() ![]() Набуті учасниками навчання професійні компетентності (фаховий компонент) є передумовою оновлення підходів до реалізації змісту освіти та забезпечення її якості. ![]() ![]() ![]() ![]() Департамент освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації та НМЦ ПТО у Миколаївській області бажає всім учасникам навчання успіхів та ресурсного наповнення від результатів власної діяльності! Сподіваємося, що отриманий досвід стане цінним ресурсом в подальшій професійній діяльності. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Щиро дякуємо представникам Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні, уряду Данії, організаторам та приймаючій стороні – Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу за можливість практичного долучення до навчання в офлайн-форматі та створення сприятливої й доброзичливої атмосфери для навчання та підтримки ментального здоров’я учасників заходу! РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА! УКРАЇНА ЄДИНА!!! Методист НМЦ ПТО у Миколаївській області Ірина САВЧУК | |
|