close

19:47
Проєктування сучасного освітнього середовища з професій бухгалтерського профілю обговорювали педпрацівники ЗП(ПТ)О

Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області 29 травня 2024 року проведено онлайн-засідання методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій бухгалтерського профілю, з теми «Від інноваційного змісту освіти до формування компетентностей здобувача освіти».

З метою реалізації мети заходу методистом НМЦ ПТО у Миколаївській області, Панченею Наталею Юріївною, окреслено підходи до проєктування сучасного освітнього середовище в контексті нових викликів та можливостей для реалізації сучасних рішень при підготовці кваліфікованих робітників з професій бухгалтерського профілю.

Практичним досвідом роботи ділилися педагогічні працівники ЗП(ПТ)О області.

Орленко Яна Анатоліївна, майстер виробничого навчання Єланецького професійного аграрного ліцею, продемонструвала як застосовує з метою підвищення мотивації до навчання та формування професійних компетентностей здобувачів освіти метод гейміфікації за домогою інтерактивних сервісів Learning Apps, Wordwall, Kahoot, Quizlet та платформи «Всеосвіта».

Роль «зелених» навичок в професійній діяльності майбутніх бухгалтерів окреслила Юріна Ірина Миколаївна, викладач ЗП(ПТ)О «Новоодеський професійний коледж». Педагог навела приклади, як націлити здобувачів освіти на екологічні ініціативи під час вступного інструктажу, запропонувала ефективні форми роботи щодо формування зелених компетентностей через вирішення бухгалтерських задач з екологічним змістом та поділилася досвідом проведення гри «Екологічний офіс».

Майстер виробничого навчання Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва Галата Надія Олексіївна ознайомила учасників заходу з практичними аспектами застосування інтерактивних форм і методів у процесі формування підприємницької компетентності шляхом проведенням ділових ігор; імітації підприємницької діяльності через створення проблемного навчального завдання або виробничої ситуації; проєктної роботи, під час якої здобувачі освіти створюють власний бізнес-план віртуальних підприємств та проєкти з реальних аспектів постачання товарів або послуг.

Шніт Юлія Петрівна, майстер виробничого навчання Арбузинського професійного аграрного ліцею, акцентувала на шляхах подолання освітніх втрат та комплексному підході до їх подолання.

У рамках заходу учасники обмінялися досвідом роботи щодо застосування програмного середовища «Дебет Плюс v12» в освітньому процесі для формування професійних компетентностей майбутніх бухгалтерів, упровадження регіонального компоненту з обліку в сільському господарстві в зміст навчання.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Миколаївській області вдячний усім спікерам за представлений досвід.

Наталя Панченя, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 30 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0