close

22:00
Прогресивні технології у підготовці фахівців громадського харчування та ресторанного сервісу

Прогресивні технології у підготовці фахівців громадського харчування та ресторанного сервісу: інтеграція сучасних тенденцій у навчальний процес

25 березня 2025 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області (далі – НМЦ ПТО у Миколаївській області) проведено засідання обласної методичної секції викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) області, що здійснюють підготовку кваліфікованих робітників з професій громадського харчування та ресторанного сервісу.

Сучасний фахівець сфери громадського харчування та ресторанного сервісу — це мультифункціональний працівник, який має володіти технічними навичками, комунікаційною культурою, знати сучасні гастрономічні тенденції, працювати з цифровими системами управління замовленнями та навіть розуміти основи маркетингу та підприємництва. Оновлення підходів до навчання у професійно-технічній освіті, soft skills та сучасні підходи до розвитку особистості у сфері ресторанного сервісу, цифровізацію освітнього процесу – ці питання у своїй доповіді висвітлила Матвійчук Катерина Олександрівна, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області.

З формуванням професійної компетентності здобувачів освіти шляхом підготовки до роботи з новим обладнанням та технологічним оснащенням сучасної кухні ознайомила Фіц Світлана Петрівна, викладач ЗП(ПТ)О «Миколаївський центр професійної освіти».

Про одну з найважливіших ключових компетентностей, що є наскрізною у підготовці здобувачів освіти, які опановують професію «Кухар» – екологічну компетентність, а саме формування «зелених» компетентностей та інтеграцію «зелених» тем у навчальні програми доповідала Войцьо Олена Степанівна, викладач Березнегуватського професійного ліцею.

Чегодар Тетяна Анатоліївна, майстер виробничого навчання Казанківського професійного аграрного ліцею окреслила у своєму виступі сучасні підходи до організації шкільного харчування – від навчання до впровадження (реалізація Стратегічної цілі № 3 Операційного плану заходів з реалізації у 2023-2024 роках Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року). Учасники засідання мали змогу ознайомитись з фото та відео матеріалами, представленими Пащенко Іриною Михайлівною та Скребець Ольгою Володимирівною, майстрами виробничого навчання ЗП(ПТ)О «Новоодеський професійний коледж», які провели навчання для кухарів шкільних їдалень Миколаївської області.

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює подяку всім виступаючим педагогам за професійний підхід до підготовки змісту матеріалів, презентованих під час засідання.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 35 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0