close

15:09
Вчимося демократії

У закладах професійної (професійно-технічної) освіти продовжується впровадження курсу «Демократія: ідеї на практиці», розробленого Міжнародною Фундацією Виборчих Систем (IFES) в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки України.

У Миколаївській області опановувати програму зазначеного курсу розпочали у вересні 2022 року в одному закладі – ДНЗ «Миколаївське вище професійне училище технологій та дизайну».

Після завершення навчання та захисту проєктів здобувачі освіти відзначили, що проєкт цікавий, допоміг їм зрозуміти їхню роль у суспільстві, розбудові демократії в країні.

Тож після таких відгуків педагоги з радістю відгукнулися на запрошення директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України щодо навчання викладанню курсу. Наразі готуються стати тренерами три педагогічних працівники – представники професійної (професійно-технічної) освіти області: Ярощук Ірина Леонідівна, методист Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, Варламова Катерина Степанівна, викладач Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва, та Горкуненко Світлана Олександрівна, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області.

Протягом 14-18 травня 2024 року у м. Вінниці пройшов перший тренінг з інтерактивних методик викладання курсу «Демократія: ідеї на практиці».

Учасники заходу ознайомилися із завданням курсу, методиками проведення занять, стали активними учасниками навчального процесу.

Світлана Горкуненко, методист НМЦ ПТО у Миколаївській області
Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 41 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0