close

13:49
Відбувся онлайн-семінар заступників директорів ЗП(ПТ)О з навчально-виховної роботи

20 травня 2020 року у додатку Skype Meet Now відбувся онлайн-семінар заступників директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з навчально-виховної роботи «Організація виховної роботи в закладах професійної (професійно-технічної) освіти з використанням можливостей Інтернет у період дистанційного навчання». До онлайн-зв`язку приєдналися 26 заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗП(ПТ)О Миколаєва та Миколаївської області.

Плідної роботи учасникам семінару побажала Наталія Шаповалова. Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області відзначила роль профорієнтаційної роботи у піднятті престижності робітничих професій, складності її проведення в умовах карантину. Зазначила, що державою приділяється велика увага здійсненню такої роботи та популяризації професійної (професійно-технічної) освіти. Про це свідчить і п. 26 Плану заходів на 2020-2027 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері професійної (професійно-технічної) освіти «Сучасна професійна (професійно-технічна) освіта» на період до 2027 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 № 508-р.

Семінар відкрила Ромашевська Ганна Анатоліївна, методист Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області, яка зосередила увагу присутніх на особливостях роботи заступників директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з навчально-виховної роботи у період карантину та впровадження дистанційного режиму роботи в освітньому закладі.

Усенко Олена Андріївна, заступник директора з навчально-виховної роботи Вознесенського професійного ліцею, Крилов Денис Сергійович, заступник директора з навчально-виховної роботи Новоодеського професійного аграрного ліцею, Бойко Євгеній Миколайович, заступник директора з навчально-виховної роботи Вищого професійного училища №21 м. Миколаєва, Сажиєнко Світлана Володимирівна, заступник директора з навчально-виховної роботи ДНЗ «Первомайський професійний промисловий ліцей», Коваленко Олена Вікторівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Миколаївського професійного ліцею, поділились досвідом організації виховної роботи у закладі освіти в умовах карантину, здійснення профорієнтаційної роботи, ознайомили колег зі шляхами організації спільної роботи колективу – класних керівників, вихователів, бібліотекарів, практичних психологів, – які використовують різні форми спілкування зі здобувачами освіти. Звернули увагу на значну роль інформаційного наповнення сайту освітнього закладу та соціальних сторінок (вайбер, фейсбук, інстаграм, телеграм), особливо, в умовах карантину.

Грищенко Сергій Георгійович, методист Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» розповів про здійснення профорієнтаційної роботи в освітньому закладі під час карантину. Він відзначив високу результативність та ефективність профорієнтації в умовах карантину, коли до неї залучаються учні закладу. Прикладами такої роботи є спілкування у вайбер групах, телефонному режимі з активними учнями, лідерами учнівського самоврядування із закликом агітувати своїх знайомих через соцмережі; проведення мотиваційних акцій «Приведи друга», різноманітних челенджей, он-лайн флешмобів; опитувань учнів у соцмережах «Навчаємось удома», «Життя під час карантину», «А що ти робиш заради свого майбутнього?» тощо з викладенням фото, відмічаючи заклад освіти хештегом; створення тематичних відео-меседжей тощо.

Олійник Майя Василівна, заступник директора з виховної роботи Миколаївського професійного машинобудівного ліцею, практикуючий психолог, провела з учасниками семінару психологічний тренінг. Мета тренінгу полягала в тому, щоб психологічно допомогти освітянам зорганізуватися для роботи у період карантину.

Під час підведення підсумків кожен учасник семінару мав можливість висловити власні враження, поділитися думками за темою засідання.

Проведений захід сприяв підвищенню методичної і управлінської компетенції та усвідомленню учасниками семінару себе й власної професійної діяльності як шляху до особистісного й професійного зростання.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 392 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0