22:15 ІІ етап практичного навчання майстрів виробничого навчання: розвиток професійних компетентностей у сфері шкільного харчування | |
Із метою виконання Стратегічної цілі № 3 Операційного плану заходів з реалізації у 2023-2024 роках Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року відбувся ІІ практичний етап навчання тренерів кулінарних хабів з числа майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області (далі – ЗП(ПТ)О), організований департаментом освіти і науки Миколаївської облвійськадміністрації спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області ![]() ![]() Навчання проведене на базі Казанківського професійного аграрного ліцею майстром виробничого навчання Чегодар Тетяною Анатолівною, яка пройшла практичну підготовку від провідних кулінарних експертів України. ![]() ![]() До участі у практичному етапі долучилися п’ять майстрів виробничого навчання з різних ЗП(ПТ)О, що протягом липня-серпня 2024 року успішно опанували навчальний матеріал теоретичного блоку навчання «Bпровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування у закладах освіти». ![]() Майстри виробничого навчання ознайомилися із сучасними підходами до організації здорового харчування, обговорили важливість формування корисних харчових звичок у дітей і дорослих. Тетяна Анатолівна з використанням стандартного та сучасного обладнання продемонструвала практичні вправи з приготування страв, які відповідають новим стандартам і вимогам реформи шкільного харчування. ![]() ![]() ![]() ![]() Відповідно до вимог ІІ практичного етапу навчання кожна учасниця приготувала 10 страв, які пропонуються для шкільного харчування. ![]() ![]() За результатами дегустації присутні залишилися задоволені смаковими якостями страв. Вітаємо учасників з успішним підвищенням рівня професійних компетентностей, що забезпечить якісний розвиток системи шкільного харчування України! | |
|