22:15 ІІ етап практичного навчання майстрів виробничого навчання: розвиток професійних компетентностей у сфері шкільного харчування | |
Із метою виконання Стратегічної цілі № 3 Операційного плану заходів з реалізації у 2023-2024 роках Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року відбувся ІІ практичний етап навчання тренерів кулінарних хабів з числа майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти Миколаївської області (далі – ЗП(ПТ)О), організований департаментом освіти і науки Миколаївської облвійськадміністрації спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області Навчання проведене на базі Казанківського професійного аграрного ліцею майстром виробничого навчання Чегодар Тетяною Анатолівною, яка пройшла практичну підготовку від провідних кулінарних експертів України. До участі у практичному етапі долучилися п’ять майстрів виробничого навчання з різних ЗП(ПТ)О, що протягом липня-серпня 2024 року успішно опанували навчальний матеріал теоретичного блоку навчання «Bпровадження різноманітного, збалансованого та якісного харчування у закладах освіти». Майстри виробничого навчання ознайомилися із сучасними підходами до організації здорового харчування, обговорили важливість формування корисних харчових звичок у дітей і дорослих. Тетяна Анатолівна з використанням стандартного та сучасного обладнання продемонструвала практичні вправи з приготування страв, які відповідають новим стандартам і вимогам реформи шкільного харчування. Відповідно до вимог ІІ практичного етапу навчання кожна учасниця приготувала 10 страв, які пропонуються для шкільного харчування. За результатами дегустації присутні залишилися задоволені смаковими якостями страв. Вітаємо учасників з успішним підвищенням рівня професійних компетентностей, що забезпечить якісний розвиток системи шкільного харчування України! | |
|