close

08:38
Плануємо та долаємо виклики

Викладачі хімії, біології і екології взяли участь у роботі обласної методичної секції, проведеної Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області 28 вересня 2023 року в онлайн режимі з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

У ході зустрічі учасники окреслили дії щодо подолання освітніх втрат у навчанні, зумовлених спочатку тривалими карантинами, потім – військовою агресією рф на території нашої держави, обговорили шляхи підвищення якості природничої освіти учнів через використання міжпредметних зв’язків, практичної/професійної спрямованості змісту предметів та раціонального поєднання різноманітних форм і методів дистанційного/змішаного навчання.

Присутні визначили проблеми та виклики негативного впливу складного психолого-емоційного стану учасників освітнього процесу на сприйняття навчального матеріалу, пізнавальну активність, мотивацію та загальну здатність до навчання.

Особлива увага була приділена реалізації ідей STEM-освіти, адже в умовах воєнного стану саме STEMорієнтований підхід до навчання дає можливість забезпечити повноцінну соціально-психологічну адаптацію, специфічні освітні потреби, рівний доступ до навчання та створити необхідні умови для розвитку здібностей учнів з різним станом здоров’я.

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює щиру подяку всім спікерам за професійний підхід до підготовки матеріалів та якісний візуалізований супровід виступів.

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 94 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 5.0/2