close

11:04
Про проведення І етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» у 2022/2023 навчальному році відбудеться ХІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (далі – Конкурс).

Урочистості з нагоди початку Конкурсу відбулися 20 жовтня 2022 року в м. Луцьк. Переглянути захід можна за покликанням: www.youtube.com

Згідно з Положенням про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 571, Конкурс проводиться щороку з 01 жовтня по 10 березня для учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти у три етапи:

перший – на рівні закладу професійної (професійно-технічної) освіти у листопаді;

другий – на рівні Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя у грудні;

третій, фінальний – на загальнодержавному рівні у лютому.

Цьогоріч Конкурс проводитиметься відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні».

Для проведення Конкурсу керівником закладу утворюються оргкомітет та журі.

Завдання для першого етапу конкурсу розробляються закладом професійної (професійно-технічної) освіти, у якому він проходить. Звертаємо увагу, що розробники завдань зобов’язані забезпечити їх конфіденційність до моменту оприлюднення.

Творчі роботи можуть передбачати теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, що сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

Також необхідно розробити критерії оцінювання творчих робіт. Критерії мають охоплювати специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом, мовно-літературну підготовленість конкурсантів.

При проведенні Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка слід керуватися пунктом 1статті 7 «Мова освіти» Закону України «Про освіту».

Переможці Конкурсу визначаються в кількості 30% від загальної кількості учасників змагань.

Дату проведення першого етапу Конкурсу заклад професійної (професійно-технічної) освіти визначає самостійно.

Інформацію про проведення І етапу ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка пропонуємо розмістити на офіційних сторінках інтернет-ресурсів, сайті підпорядкованого Вам закладу, сторінці «Профтехосвіта Миколаївщини» соціальної мережі Facebook.

Категорія: Обласні заходи з учнями | Переглядів: 124 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0