close

17:39
Сучасні методики та технології навчання обговорювали викладачі математики ЗП(ПТ)О

07 жовтня 2024 року Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Миколаївській області проведено онлайн-засідання обласної методичної секції викладачів математики закладів професійної (професійно-технічної) освіти області «Використання засобів, форм, методів та прийомів для забезпечення якісної математичної освіти в умовах воєнного стану. Готуємося до ЗНО/НМТ-2025: використання задач прикладного змісту при вивченні математики».

Захід проведено з використанням можливостей платформи Google – за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку Google Meet.

З метою реалізації завдань заходу акцентовано увагу на чинній нормативній базі в частині планування та організації процесу викладання математики, орієнтованого на реалізацію змістової компоненти навчальних програм.

До обговорення основоположних складових теми засідання та оптимальних шляхів організації освітнього процесу в умовах дії воєнного стану долучилися педагогічні працівники ЗП(ПТ)О області.

Учасники заходу ділилися досвідом використання інтерактивних технологій в умовах дистанційного навчання, розповідали про способи візуалізації навчального матеріалу, надавали практичні поради щодо особливостей застосування онлайн дошок як допоміжного інструменту у роботі викладача математики, обговорювали проблеми підготовки здобувачів освіти до НМТ-2025.

Велика увага приділена національно-патріотичному вихованню, використанню краєзнавчого матеріалу при підготовці задач і вправ практичного змісту, професійній спрямованості викладання предмета та організації позаурочної роботи як складової цілісного творчого освітнього процесу.

Проведений майстер-клас акцентував увагу на проблемах компетентнісного підходу в процесі реалізації наскрізних змістових ліній, долучив учасників до конструювання завдань компетентнісного спрямування.

Викладачі презентували дві збірки задач прикладного та патріотичного змісту.

Оцінно-рефлексивний показник якості проведеного заходу забезпечено шляхом реалізації сесії запитань і відповідей.

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює щиру подяку всім спікерам за професійний підхід до підготовки матеріалів та якісний візуалізований супровід виступів.

Разом до перемоги! Все буде Україна!!!

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 18 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0