close

11:21
Трансформуємо освіту через творчість

Для повоєнної відбудови України необхідна молодь, яка зможе поєднати науково-інженерні підходи й застосування цифрових технологій у різних сферах господарства зі стратегіями відновлення та збереження довкілля.

Проблеми оновлення змісту освіти з урахуванням досягнень науки, розвитку технологій та вимог ринку праці, продуктивної мотивації здобувачів освіти до провадження дослідницької та проєктної діяльності, національно-патріотичного виховання здобувачів освіти в умовах воєнного стану обговорювали 30 вересня 2024 року викладачі географії закладів професійної (професійно-технічної) освіти на засіданні обласної методичної секції «Трансформуємо освіту через творчість: як зробити уроки цікавими. Реалізація ідей STEM-освіти на уроках та позаурочний час».

Учасники високо оцінили досвід роботи викладачів ДНЗ «Первомайський професійний промисловий ліцей» з упровадження елементів STEM-технологій, що є важливим для підготовки здобувачів освіти до реальних життєвих ситуацій та успішної кар’єри в глобальному технологічному суспільстві.

У ході зустрічі присутні мали змогу обговорити прийоми використання штучного інтелекту (ШІ) в освітньому процесі, поділилися корисними порадами щодо впровадження компетентнісного навчання через динамічне поєднання знань, умінь та цінностей.

Викладачі детально ознайомилися з можливостями застосування на уроках географії цифрових сервісів, а саме: додатків віртуальної реальності, симуляторів, онлайн-тренажерів для роботи з картою, різних сервісів візуалізації, інтерактивних плакатів, відеоігор та ігрових елементів тощо.

Особлива увага була приділена новим підходам до національно-патріотичного виховання в умовах воєнного стану, посиленню змісту навчального матеріалу українознавчою спрямованістю, вихованню в учнів найкращих моральних якостей: патріотизму, дружби, взаємодопомоги, людяності, умінню переборювати труднощі і досягати поставленої мети, прагненню бути корисним суспільству, робити і свій внесок у справу збереження та поліпшення природного оточення, адже це є викликом для закладу освіти, для педагогів та учнів і водночас важливим внеском для перемоги в Україні.

Враховуючи стрес, у якому постійно перебувають здобувачі освіти, запропоновані рекомендації щодо використання матеріалів Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?».

НМЦ ПТО у Миколаївській області висловлює щиру подяку всім спікерам за професійний підхід до підготовки матеріалів та якісний візуалізований супровід виступів.

Разом до перемоги! Все буде Україна!!!

Категорія: Обласні заходи для пед.працівників | Переглядів: 19 | Додав: vaSKIN | Рейтинг: 0.0/0